masaža stopala

Masaža Stopala

Ukoliko ste često napeti, budite se umorni i pod stresom, masaža stopala Vam definitivno može pomoći. Ona redukuje napetost u organizmu i dovodi telo u stanje balansa.

Foot Massage - Masaža Stopala

Masaža stopala, pored toga što opušta telo, takođe, je lek za različita oboljenja. Na samim stopalima, opšte je poznato, da se nalaze određene tačke koje su povezane sa čovekovim unutrašnjim organima, putem nervnog sistema. Masažom tih tačaka, stimuliše se i rad određenih unutrašnjih organa.
Cela veština masaže stopala i aktiviranje određenih tačaka, naziva se refleksologija. 

masaža stopala

Masaža Stopala i njeni benefiti

Pomenute tačke na stopalima je neophodno stimulisati s vremena na vreme, jer istraživanja pokazuju da se na završecima nerava koji se nalaze na stopalima, sakupljaju toksini koji dovode do otežanog rada žlezda.

Masaža stopala je delotvorna i kod učestalih i povremenih migrena, kao i kod oboljenja rada štitaste žlezde, iz razloga što se stimulacijom tačaka utiče na rad hipofize u mozgu. 

Ono što je nephodno napomenuti jeste upravo to da, masaža stopala nije zamena za bilo kakvu vrstu lečenja, ona je velika pomoć u otklanjaju bolova i dovođenja tela u stanje mira i spokoja.

Benefiti masaže stopala su upravo i u otklanjanju bolova u kičmi, koja se javljaju usled predugog sedenja. Takođe, masiranjem određenih tačaka na stopalima možemo stimulisati i organe za varenje i pozitivno uticati na iste.

Kome je namenjena masaža stopala?

Masaža stopala pruža pomoć svima. Ona je namenjena i odraslima i deci, jer je potpuno bezbolna i veoma je opuštajuća. Masaža stopala doprinosi smanjenju stresa, oslobađanju od raznih vrsta mentalnih stanja kao što su anksioznost i depresija. Takođe, pomaže i u redukovanju napetosti u telu. 
Ukoliko se osećate umorno, iscrpljeno ili imate lošu cirkulaciju, masaža stopala Vam definitivno može pomoći u poboljšanju Vašeg zdravstvenog stanja.

Ostale masaže

Call Now Button