Masaža toplom čokoladom – Chocolate Massage

Masaža toplom čokoladom pre svega se preporučuje osobama pod stresom, te osobama koje se osećaju izmoreno i iscrpljeno. Njeno smirujuće dejstvo smanjuje stres i tenziju.

Masaža toplom čokoladom

Dobro je poznato da čokolada ima snažan uticaj na nas i da se smatra vrstom afrodizijaka. Neki od drevnih naroda, kao što su Asteci, koristili su je kao medikament i izvor snage pa otuda i njena primena u masažnoj terapiji.

masaža toplom čokoladom

Čokolada i njene višestruke koristi

Bogatstvo čokolade je u njenom posebnom sadržaju mineralnih soli, vitamina, proteina, kofeina, kao i u sadržaju raznih biljnih svojstava koje imaju snažno antioksidativno dejstvo koje utiče na kardiovaskularni sistem i povećava nivo kolagena i elastina u koži, te preventira njeno starenje. Takođe sadrži teobromin koji pomaže u smanjenju masnih naslaga i u borbi protiv celulita, zajedno sa kakaom koji ima sposobnost da prodre duboko u kožu i podstakne topljenje masti i održi hidrataciju kože, dok kofein iz čokolade stimuliše cirkulaciju krvi i poboljšava krvotok.

Kome je namenjena?

Masaža toplom čokoladom pre svega se preporučuje osobama pod stresom, te osobama koje se osećaju izmoreno i iscrpljeno. Njeno smirujuće dejstvo smanjuje stres i tenziju. Oporavlja umorne mišiće zbog aminokiselina koje se nalaze u njoj. Aminokiseline podstiču lučenje seratonina i endorfina u mozgu koji su zaslužni za osecaj sreće i zadovoljstva, što je ujedno i prvi korak ka opuštanju u toku masaže. Takođe se može koristiti i u estetske svrhe, jer može pomoći da se osećate lepše, mlađe, bolje i zadovolnije, dok se laganim pokretima razmazuje po telu, a njen miris širi celom prostorijom stvarajući osećaj blaženstva i budnost svih vaših čula.

Toplo vas pozivamo da još danas dođete i prepustite se sjajnom čokoladnom užitku.

 

Ostale masaže

Masaža glave i lica
Relaks masaža
Kombinovana masaža
Kraljevska masaža
Masaža svećom
Call Now Button