glavobolja masaza glave

Kako masaža ublažava glavobolju?

Masaža pozitivno može uticati na skoro sve mišićne upalne procese u organizmu, a po zvaničnim studijama, uzrok intenzivnih glavobolja upravo leži u grčevima koji nastaju u subokcipitalnoj regiji tela. Redovnim opuštanjem tog dela tela, uz pomoć adekvatnih pokreta i pritiska ruku na određene tačke na telu, možemo doprineti smanjenju i uklanjanju glavobolje.

Šta je subokcipitalna regija u telu i
kakav ona uticaj ima na pojavu glavobolje?

Subokcipitalna regija predstavlja regiju ispod potiljačne kosti ispod koje prolaze određeni nervi, čijom iritacijom i upalom, dolazi do pojave glavobolje, bolova u vratnom delu, kao i osećaj pritiska u očima. Grčenjem subokcipitalnog mišića vrši se pritisak na nerve i time se stvara upalni proces koji izaziva glavobolju. 

Koji su najčešći uzroci zbog kojih se javlja glavobolja?

Najčešći uzroci zbog kojih se glavobolja javlja, pored meteoropatskih i genetskih uzroka, jesu upravo oni koji utiču na nepravilno držanje tela, odnosno, nepravilnog držanja glave u odnosu na telo. Dugo sedenje ili dugoročni rad u nepravilnom položaju, nakon određenog perioda, može previše opterećivati mišiće gornjeg dela tela i negativno uticati na sam položaj tela, čime se izazivaju poremećaji kičme (nestabilnost između pršljanova) i moguća je pojava bolova u vratnom delu i glavi.

Kako masaža pomaže u otklanjanju problema sa glavoboljom?

Najčešći benefiti i pozitivni uticaji masaže u procesu uklanjanja problema sa glavoboljom, leže upravo u dubokoj masaži tkiva, odnosno dubokoj masaži dubljih slojeva mišića. Snažnim i čvrstim pritiskom, kao i klizećim pokretima zglobova i palčeva, mišići otpuštaju svoju napetost i dovode se u stanje opuštenosti. Opuštanjem mišića, postižemo bolji protok krvi kroz organizam, a samim tim i bolji protok kiseonika, dok napetost mišića i njihova kompresija dovode do pojave zgrčenosti, usled čega se mogu javiti glavobolje. Iz tog razloga, jako je bitno da redovnim dolaskom na masažu, Vašem terapeutu objasnite Vaše trenutno stanje organizma, kako fizičko tako i psihičko, jer je čitavo stanje tela međusobno povezano. Nakon razgovora sa fizioterapeutom i adekvatnog objašnjenja nastanka bola i predela u telu u kome se taj bol nalazi, Vaš fizioterapeut će tačno znati koju metodu je najbolje da praktikuje, uskladi i usmeri na rešavanje Vašeg problema.

Posetite nas

Bulevar Zorana Đinđića 67, Beograd

Pozovite nas

+38169 699 667

Pošaljite nam upit

info@massagecenterbelgrade.rs

Call Now Button